Daimtårta med kiwiklyftor

Ta fram daimtårtan ca 10 minuter före servering. Flytta tårtan till ett serveringsfat. Strö över Daim och garnera med kiwi. Tårtan kan frysas om.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Tårtbotten:
  • 4 st äggvitor
  • 2 dl socker
  • 100 g sötmandlar, oskållade och malda
  • Fyllning:
  • 4 st äggulor
  • 1 dl socker
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 st dubbeldaim, krossad
  • Garnering:
  • 1 st dubbeldaim
  • 1 krossad
  • kiwi

Gör så här

  1. Vispa äggvitor och socker till ett fast skum.
  2. Vänd ner mandeln.
  3. Täck bottnen på en rund slät form med löstagbar kant med en rundel av bakplåtspapper. Häll i smeten och bred ut den.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 25 minuter.
  5. Låt svalna. Tag kakan ur formen och drag bort papperet.
  6. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt.
  7. Vispa grädden.
  8. Blanda grädden med äggsmeten och rör ner daimkrosset.
  9. Lägg tillbaka den kalla tårtbottnen i formen och häll smeten över.
  10. Täck formen och låt den stå i frysen minst 4 timmar.

Kommentarer

Bästa som finns!!!!!!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…