Daimtårta med mandelbotten och jordgubbar

Daim gillar de flesta, så varför inte göra en smaskig tårta med den populära chokladen. Tårtan är fryst, som en slags glasstårta. Allt går att förbereda i god tid, väldigt tacksamt när man väntar många gäster. Glutenfri.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • Ca 3 dl mandelmjöl, 150 g
  • 2½ dl florsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 äggvitor
  • Smör och mandelmjöl till formen
  • Fyllning:
  • 4 äggulor
  • 3/4 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dubbeldaim, 56 g
  • 3 dl vispgrädde
  • Garnering:
  • 1 enkeldaim, 28 g
  • Jordgubbar
  • Mynta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda mandelmjöl, florsocker och bakpulver. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem. Häll smeten i en smord och mjölad form med löstagbar kant som mäter 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt kallna. Diska formens kant och sätt den på plats igen.
  3. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker till en pösig smet. Hacka daimen och blanda i. Vispa grädden och vänd sist ner den i smeten. Häll smeten över bottnen. Täck formen och frys tårtan i minst 4 timmar.
  4. Låt tårtan stå i rumstemperatur en liten stund innan servering. Strö över hackad daim och garnera med jordgubbar och mynta.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…