Dansk köttfärslimpa

Supergod köttfärslimpa.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Limpa:
  • 500 g köttfärs
  • 3-4 msk ströbröd
  • 1 ägg
  • 4-6 msk vatten/buljong
  • 2 tsk salt
  • 1/4 tsk peppar
  • 1 pkt bacon
  • Sås:
  • 2-3 dl buljong
  • Redning
  • Colorit
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda ströbröd och vattnet/buljongen, låt stå några minuter.
  3. Blanda köttfärs, ägg, salt, peppar och ströbrödet.
  4. Lägg smeten i en ugnssäker form, forma som en limpa, lägg därefter på baconet så att det täcker hela limpan.
  5. In i ugnen i 20-25 min så att baconet får fin färg.
  6. Därefter tar man ut limpan och slår på vattnet/buljongen (blir lite godare med buljong), in i ugnen igen i 40 min 175 grader.
  7. Såsen gör man av buljongen som ligger runt limpan, häller av i gryta och reder såsen, smakar av med salt och peppar. Därefter färgar man såsen med Colorit eller soja.
  8. Servera med kokt potatis eller hasselbackspotatis och lingonsylt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept