De fem elementen tärnade och stekta i ostronsås

181 kcal/portion. Ingrediensen tofu-filéer är ungefär detsamma som friterad tofu som säljs som atsuage-tofu i japanska mataffärer. Den går dock att köpa på vegan-avdelningar på vissa snabbköp också. Rätten passar bra att servera tillsammans med rundris, japansk curry eller kanske spaghetti.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 msk matolja
  • 2 små morötter, tärnade
  • 4 färska shiitake, tärnade
  • 200 g tofu-filéer, tärnade
  • 4 msk gröna sojabönor, skalade
  • 4 msk söt majs
  • Färska korianderblad
  • Kryddblandning:
  • 1 msk ostronsås
  • 1 msk kikkoman
  • ½ tsk strösocker
  • ½ tsk grönsaksbuljong
  • 1 tsk sake

Gör så här

  1. Tärna moroten, shiitaken och tofun. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek moroten på medelvärme.
  2. Tillsätt och stek vartefter shiitake, tofu, bönor och majs. Häll i kryddblandningen, rör om kvickt under tiden det steker.
  3. Garnera med korianderbladen och servera!

Kommentarer

Bra kommentar, uppmärksamt! Receptet syftar till en vegetarisk ostronsås: http://pds.exblog.jp/pds/1/201004/10/15/c0145615_17285072.jpg eller svamp-substitutet http://mizorin.up.seesaa.net/image/Picture207144.jpg . Annars duger annan wok-sås :)
ostronsås är inte vegansk!

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr