Den läckraste svampmackan

Kan ätas hur ofta som helst utan att man tröttnar. Svampen kan varieras alltifrån kantareller, trattkantareller, Carl Johan, blandsvamp etc..

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Vitt formbröd
  • Svamp i önskad mängd
  • Smör/margarin
  • Salt
  • Peppar (inte nödvändigt för kantareller)
  • Soja för relativt smaklösa svampar
  • Rödlök
  • Ost
  • Tomat

Gör så här

  1. Stek svampen. Efter att vattnet torkat in och "knastret" börjat tillsätts smör eller margarin. Lägg åt sidan.
  2. Rosta vitt formbröd 1-2 skivor allt efter onskemål.
  3. Stapla sedan ovanpå den rostade brödskrivan i nämnd ordning:
  4. Stekt svamp
  5. Rödlök i skivor
  6. Ost
  7. Tomat
  8. Gratineras i ugn ca 225 grader tills osten smält ner.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…