Dianas sommardessert

Chokladmousse, färskostkräm, marinerade jordgubbar och knapriga kex. Lager på lager med allt det goda!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Chokladmousse:
  • 150 g mörk choklad
  • 4 msk muscovadosirap
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 ägg, separerade
  • Färskostkräm:
  • 200 g färskost
  • 1 dl florsocker
  • 2 msk lemoncurd
  • Marinerade jordgubbar:
  • 2 dl jordgubbar
  • Limeskal och saft från 1 lime
  • 2 msk muscovadosirap
  • Tillbehör:
  • 6-8 digestivekex

Gör så här

  1. Chokladmousse:
  2. Smält chokladen över vattenbad och tillsätt muscovadosirap. Vispa grädden hårt och ställ åt sidan. Separera äggen och vispa äggvitorna till ett hårt skum, ställ åt sidan. Vispa äggulorna lätt och rör ner chokladen. Blanda ner chokladen i den vispade grädden och vänd sist ner äggvitan. Låt svalna i kylen.
  3. Färskostkräm:
  4. Vispa samman färskost med florsocker och lemoncurd.
  5. Marinerade jordgubbar:
  6. Ansa bären och dela dem. Riv skal och pressa ut saften från limen och blanda med bären tillsammans med muscovadosirap.
  7. Montering:
  8. Smula digestivekexen. Varva chokladmousse, färskostkräm, jordgubbar och smulade digestivekex i glas. Avsluta med bär på toppen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…