Dillknäckerutor

Passar till kräftorna.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2 ½ dl vatten, ljummet
  • 1 tsk honung
  • 1 msk olja eller flytande margarin
  • 1 tsk salt, gärna flingsalt
  • 2 msk dillfrön
  • 3 dl dinkelmjöl fullkorn eller grovt rågmjöl
  • Ca 3 ½ dl vetemjöl special

Gör så här

  1. Rör ut jästen i det ljumma vattnet i en bunke. Tillsätt honung, fett, salt, dillfrön och nästan allt mjöl och arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Tillsätt eventuellt lite mera mjöl, degen ska släppa från bunkens kant. Eller blanda allt i en degblandare och knåda väl. Degen ska inte jäsa.
  2. Dela degen i fyra bitar och kavla ut till tunna kakor, cirka 20 x 35 centimeter. Sporra eller skär ut tolv bitar per kaka. Nagga med brödnagg eller gaffel. Lägg på plåtar.
  3. Grädda 250°C i mitten av ugnen 5-6 minuter, passa brödet så att det inte blir bränt.
  4. Tips:
  5. I stället för dillfrö kan spiskummin-, kummin- eller sesamfrön användas.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…