Dinkelpannkaksrullar med ost och skinka

Med dinkelmjöl blir dessa pannkakor lite mer matiga och nyttigare än med vanligt mjöl. Perfekt som liten lunch eller mellanmål.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 4 dl siktat dinkelmjöl
  • 1 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 25 g smör
  • Fyllning:
  • 20 skivor valfri ost
  • 150 g rökt skinka, skuren i tunna skivor
  • 1 kruka plocksallad

Gör så här

  1. Ger 10-12 rullar
  2. Vispa ihop äggen. Tillsätt mjöl, salt och hälften av mjölken. Vispa ihop till en klumpfri smet och tillsätt resten av mjölken.
  3. Smält smöret i en pannkakslagg eller mindre stekpanna och vispa ner det i smeten. Stek 10-12 pannkakor. Lägg dem på hög med en remsa smörgåspapper emellan och låt dem kallna.
  4. Lägg ost, skinka och salladsblad på pannkakorna och rulla ihop till rullar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept