Dopp – i – kopp

Ett norrländskt recept till mandelpotatis, som spritts över landet av hovkocken Werner Vögli. Hans absoluta favorit bland svenska rätter. passar precis lika till nykokt färskpotatis.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 700-800 g nykokta små färskpotatisar, eller mandelpotatis
  • 75 -100 g smält smör
  • 1 gul lök
  • ev. några msk hackad gräslök
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Medan potatisen kokar hackar man löken fint och smälter smöret.
  2. Fördela smöret i 4 koppar, späd med lite av det varma kokspadet från potatiskoket, blanda i hackad lök och ev. lite gräslök.
  3. Servera en kopp till var och en och ställ potatisskålen mitt på bordet.
  4. Så är det bara att börja doppa.
  5. Mums mums.

Kommentarer

Låter supergott...skulle du kanske kunna skicka ner några mandelpotatis till Spanien? Eller åtminstonde till Skåne...så kan jag få ner dom hit därifrån. Mvh Tina
Hej Evaldo! Den här maträtten/det här receptet är jag uppvuxen med i Österbotten, Finland sen sena 60-talet vid några års ålder framöver! Trott att det varit ett typiskt österbottniskt recept, "enbart för mitt kvartersgäng i Jakobstad", men läste att det härstammar från en kock i Schweiz...!

Liknande recept

Pölsa med kroke pärer

pölsa jag bara älskar det efter att ha gjort lumpen i östersund riktigt gott fast det inte ser så ut

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr