Drömtårta de luxe

Otroligt vacker och hög tårta. Saftiga chokladbottnar, fyllningen består av en läcker apelsinfrosting sen toppas hela tårtan med en len vaniljfrosting. Denna tårta är något utöver det vanliga!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Bottnar, x 2 (Ta halva mängden för en botten):
  • 2½ dl vetemjöl
  • 2½ dl socker
  • 1 1/4 dl kakao
  • 1 tsk bikarbonat
  • ½ tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 3/4 dl matolja
  • Apelsinfrosting till fyllning:
  • 75 g smör, mjukt
  • 2½ dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 200 g philadelphiaost
  • ½ apelsin, finrivet skal och några droppar av saften
  • Vaniljfrosting:
  • 150 g smör, mjukt
  • 5 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 400 g philadelphiaost
  • Garnering:
  • Valfri, t ex guld och silver strössel eller något färgglatt
  • Florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 170 grader.
  2. Om du har två formar som är 19-20 cm i diameter, så kan du göra en dubbel sats av smeten och grädda samtidigt. Annars går det bra att göra en kaka åt gången. Smörj formen och mjöla lätt.
  3. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Vispa upp äggen lätt och tillsätt mjölk och olja. Blanda ner äggblandningen i de torra ingredienserna och vispa tills det är en jämn smet.
  4. Häll upp smeten i formen och grädda i 35-40 minuter. Ta ut formen ur ugnen och låt kakan vila i 5 minuter i formen. Vänd upp kakan på ett fat och låt den svalna under formen. Baka ytterligare en botten.
  5. Skär den ena botten i två bottnar. Lägg den understa botten på ett fat med snittytan uppåt. Skär bort locket och botten på nästa kaka och dela sedan kakan i två bottnar, kasta bort kanterna.
  6. Apelsinfrosting:
  7. Vispa upp smöret, tillsätt florsocker och vaniljsocker i bunken. Vispa ner philadelphiaosten, apelsinskal och apelsinsaft.
  8. Bred fyllningen på den första botten och upprepa sedan mellan bottnarna och lägg på de bottnar som är kantskurna. Lägg på den översta botten med "locket" uppåt. Plasta in och låt kakan stå i kylen ett par timmar så att den får sätta sig. Då går det lättare att täcka över tårtan med frosting. Den blir stabilare. Gör under tiden vaniljfrostingen.
  9. Vaniljfrosting:
  10. Vispa upp smöret, tillsätt florsocker och vaniljsocker i bunken. Vispa ner philaldelphiaosten och vispa till en jämn frosting.
  11. Fyll en engångsspritspåse med frostingen. Sätt i en liten rundtyll, eller klipp ett hål i spritsen, 5-6 mm- Spritsa på fyllningen på kanterna och ovansidan (Så blir det inte smulor i frostingen när du sedan stryker ut den jämn med en palett) Stryk ut frostingen i ett jämnt lager runt tårtan och på ovansidan. Spritsa "rosetter" med en stjärntyll på kanterna.
  12. Garnera med valfri garnering. Pudra över lite florsocker

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…