Dubbelbakad potatis med grönsaker

Denna dubbelbakade potatis serveras med en fyllning av blandade grönsaker, ost och crème fraiche. Använd grönsaker efter smak och säsong. Det är gott att blanda söta och lite starkare grönsaker som till exempel majs, paprika, lök och morot.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 bakpotatisar à 225 g, skrubbade
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl blandade grönsaker, hackade
  • ½ dl mjölk
  • 2 msk smör
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 dl riven ost efter smak
  • 2 dl gräddfil
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 msk hackad färsk mejram

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Stick hål i potatisarna med en gaffel. Lägg på en bakpappersklädd plåt och ugnsbaka 45-60 minuter.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs de hackade grönsakerna under omrörning. Ta av från värmen när grönsakerna börjar mjukna och låt svalna.
  3. Ta ut potatisarna ur ugnen och låt dem svalna. Sänk värmen till 190 grader. Gröp ur potatisarna, men lämna ett tunt skal. Lägg den urgröpta potatisen i en skål. Tillsätt mjölk, smör, ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar till potatisen. Blanda ner 1 dl ost.
  4. Lägg de urgröpta potatisarna i en ugnsfast form och portionera upp potatismoset i skalen.
  5. Blanda gräddfil, senap, vinäger, vitlök och mejram. Smaka av med salt och svartpeppar. Blanda ner grönsaksfräset. Fördela grönsaksblandningen på potatiskrämen. Strö över ost och ugnsbaka ytterligare cirka 20 minuter tills de är genomvarma. Servera gärna skinka till potatisen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept