Marinerad mjukstekt lammsadel
Använder marinaden i såsen därför är det viktigt att koka såsen. Bilden visar ena sidan av sadeln utskuren.
Två marinader, en mörk och en ljus, ger köttet färg och smak. En del av marinad 2 blir en god apelsin- och sherrydressing som serveras vid sidan om. Låt köttet kallna innan det skivas tunt. Lägg upp på serveringsfat och täck väl med plastfolie innan frysning. Tina köttet långsamt i kylen, ca 12 timmar.
Använder marinaden i såsen därför är det viktigt att koka såsen. Bilden visar ena sidan av sadeln utskuren.
Snabbt och lättlagat. Limefrukten kan bytas mot citron.
Serveras gärna med en god coleslaw, ett passande bröd och öl. Mycket kan förberedas så tillagningen blir enkel när gästerna kommit. Tänk på att…
Tricket att koka köttbullarna först gör allt så mycket enklare. Och gott blir det!
OBS! Glöm inte bort den krossade ananasen i salladen.
En asiatisk wok med svensk touche. Hoisinsås är en universalkrydda som sätter karaktär på rätten.