Dubbla citronkakor

Småkakor med citron och saffran är oväntat gott. Den friska citronfyllningen bryter fint mot saffranet.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ½ g kuvert saffran, 1 kuvert
  • 1 sockerbit
  • 175 g rumsvarmt smör
  • ½ dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2½ dl vetemjöl
  • ½ dl majsmjöl
  • Fyllning:
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 dl florsocker
  • 2 tsk pressad citron
  • 2 tsk rivet citronskal

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Stöt saffranet med sockerbiten i en mortel. Vispa smör, saffran, flor- och vaniljsocker pösigt med elvisp. Blanda vete- och majsmjöl och rör ner i smeten.
  3. Klicka ut smeten till ca 3 cm stora kakor på en bakpappersklädd plåt. Det ska bli 32 st. Grädda kakorna mitt i ugnen i 12-14 minuter. Låt svalna på plåten.
  4. Vispa ingredienserna till fyllningen med elvisp.
  5. Fördela krämen på 16 av kakorna och lägg på de andra som lock. Förvara i kylen, men ta fram kakorna en stund före servering och pudra över florsocker.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…