Dubbla maränger med citronkräm

Vackra att se på och lyxigt goda att äta!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Citronkräm:
  • 50 g florsocker
  • 50 g lemon curd
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 150 g färskost, t ex Philadelphia, rumsvarm
  • 2 citroner, rivet skal
  • Schweizisk maräng:
  • 100 g äggvita, ca 3 st
  • 3 dl socker
  • Garnering:
  • Strössel, t ex pärlemorkulor

Gör så här

  1. Citronkräm:
  2. Vispa ihop samtliga ingredienser och fyll en spritspåse med krämen. Ställ den kallt.
  3. Maräng:
  4. Sätt ugnen på 80 grader.
  5. Häll äggvita och socker i en metall- eller glasskål och ställ den över vattenbad. Vispa smeten med en handvisp tills den har nått 62 grader. Ta bort skålen från spisen och vispa smeten med elvisp tills den blivit kall.
  6. Lägg en valfri tyll i en spritspåse och fyll den med marängsmet. Spritsa ut små toppar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda marängerna mitt i ugnen i ca 45 minuter. Låt dem svalna.
  7. Spritsa ut en klick citronkräm på hälften av marängernas undersida. Sätt ihop dem med marängerna utan kräm. Ta hjälp av citronkrämen som "pyser ut" för att fästa strösselkulorna.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…