Eclairer med mandelkräm

Har du varit i Frankrike så har du säkert provat den här läckra bakelsen med fluffig fyllning!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1½ dl vatten
  • 1½ dl mjölk
  • 1 krm salt
  • 1 tsk socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 4 ägg
  • Mandelkräm:
  • 3 dl mjölk
  • 1½ dl vispgrädde
  • 3 äggulor
  • ½ dl socker
  • ½ dl majsstärkelse
  • 1 msk vaniljsocker
  • Ca 2 1/4 dl mandelmjöl, 100 g
  • 75 g smör
  • 1½ msk mandellikör eller 4-5 droppar bittermandelarom
  • Garnering:
  • Florsocker
  • 100 g mörk choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Smält smöret. Tillsätt vatten, mjölk, salt och socker. Koka upp och ta kastrullen från plattan. Rör ner mjölet. Rör kraftigt tills degen släpper kastrullens kant. Tillsätt 1 ägg i taget och vispa smeten med elvisp i minst 5 minuter för att degen ska resa sig.
  3. Lägg smeten i en spritspåse med ett stort krusigt tyll och spritsa 20-22 stycken, ca 8 cm, avlånga kakor på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 2 minuter. Sänk värmen till 175 grader och grädda i totalt 20-25 minuter. Låt kakorna kallna på galler.
  4. Fyllning:
  5. Koka upp mjölk och grädde i en kastrull. Vispa äggulor, socker och majsstärkelse i en skål. Häll mjölkblandningen över äggsmeten under omrörning. Häll tillbaka smeten i kastrullen.
  6. Sätt kastrullen på plattan och vispa tills krämen tjocknar. Ta kastrullen från plattan och tillsätt vaniljsocker, mandelmjöl och rumsvarmt smör. Smaksätt med mandellikör. Rör om och blanda till en jämn smet. Låt kallna.
  7. Klipp ett litet hål i botten på bakelserna och spritsa mandelkräm i hålrummet. Sikta över florsocker och garnera med smält mörk choklad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…