Eldig baconpaj

Härligt god smakrik paj, man kan självklart båda minska och höja mängden chili, allt efter smak.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 100 g margarin
  • 2½ dl vetemjöl
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 1 pkt bacon ca 140 g
  • 1 paprika
  • 1 gul lök
  • 1 färsk chili
  • 1-1½ dl riven ost
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk eller matlagningsgrädde
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär margarinet i tärningar, fördela det med fingrarna i mjölet till en grynig massa, tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
  3. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i 10 minuter.
  4. Klipp baconet i bitat, dela, kärna ur och hacka paprikan, skala och hacka löken, dela chilin längs med och ta bort kärnhuset och alla kärnorna, skiva chilin tvärsöver.
  5. Fräs bacon, lök, chili och paprika.
  6. Lägg fräset i pajskalet, strö över den rivna osten.
  7. Vispa upp äggen tillsätt mjölk och peppar, häll det över i pajen och grädda pajen ca 25 minuter tills den fått en fin färg.

Kommentarer

Hej Madelen, om du använder min bild ser jag helst att du också anger källan rätt. Google är bara ett sökverktyg du använt för att hitta en bild till ditt recept, en bild från ett annat recept som redan innan finns här på Matklubben. Korrekt källa är blog.godaremat.se för den här bilden.
God paj!

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr