Elefantöra

Perfekt till middagsbjudningen. Vad blir det för gott jo, det blir elefantöra

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 bitar lövbiff eller utbankad oxfilé, helst stora som elefantöron, ca 140 gram per portion
  • 25 g smör
  • 1 tub tomatpuré
  • 1 burk rostad lök
  • ca 20 små färskpotatisar
  • Olivolja
  • Salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Tvätta, torka och dela potatisarna. Lägg i en långpanna med lite olja och salt. Rosta i ca 40 minuter. Vänd runt efter halva tiden. Sätt på en stekpanna på max. Lägg i smöret. Salta och peppra köttet. När smöret har slutat fräsa steker du öronen någon minut på var sida. Ta upp och servera genast med tomatpurén, löken och potatisen.
  2. Gör en god grönsallad till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept