Emmas kycklingpaj med bacon och spenat

En riktigt lättlagad och god paj som passar vardag liksom helg.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajskal:
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 gram smör
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 2 kycklingfiléer
  • 1 paket bacon ca.140 gram
  • 300 gram fryst spenat
  • 1 bit purjolök, ca. 300 gram
  • Smör
  • 1 röd paprika
  • 2 dl Arla Köket lätt crème fraiche paprika & chili
  • 3 ägg
  • 2 dl riven ost
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar

Gör så här

  1. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa.
  2. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
  3. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant ca.23 cm i diameter.
  4. Nagga pajskalet med en gaffel och låt vila i kylen 30 min.
  5. Sätt ugnen på 200 grader.
  6. Skär kycklingen i mindre bitar.
  7. Salta och stek kycklingen i smör i en stekpanna.
  8. Tillsätt purjolöken och låt den fräsa med.
  9. Låt svalna något.
  10. Kärna ur paprikan och tärna den.
  11. Skär bacon i mindre bitar.
  12. Tryck ur överflödigt vatten ur spenaten (annars kan pajen bli för blöt).
  13. Blanda ihop kyckling, purjolök, paprika, bacon, spenat, crème fraich, ägg, salt, peppar och hälften av osten.
  14. Förgrädda skalet i 10 minuter.
  15. Fördela blandningen i pajskalet och strö över resten av osten. Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 minuter.
  16. Servera med en fräsch sallad.

Kommentarer

Otroligt gott och mättande. Succe
Otroligt gott och matigt! :)

Liknande recept

@tingeling13

Kall Kycklingpaj

Denna så god att man nästa dör Fyllningen är dessutom supergod till annat tex som fyllning i smörgåstårta, på snittar, i tunnbrödsrullar ja, you…