Enbärs- och kantarellkryddad köttfärslimpa

Jättegod och med lite annorlunda smak.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g skinkfärs eller blandfärs
  • 1 gul lök
  • 2 msk Touch of taste viltfond med kantarell
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • ½-1 dl vatten
  • 1 ägg
  • 1 tsk enbär, krossade
  • 1 msk rönnbärsgelé
  • 4-5 msk ströbröd
  • 1 ½ msk potatismjöl
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • Sås:
  • 3 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl sky, från köttfärslimpan
  • 1 dl potatisvatten (vatten från den kokta potatisen)
  • 1 msk smör
  • 1 msk Touch of taste viltfond med kantarell
  • Socker
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 2 krm dragon, krossad
  • Maizenaredning, efter behag
  • 2 msk riven ost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Köttfärslimpa:
  3. Tärna lök och fräs i matfett. Låt svalna.
  4. Blanda ströbröd, potatismjöl och vatten, låt svälla. Tillsätt färsen, löken och resten av ingredienserna och blanda väl.
  5. Forma en köttfärslimpa och lägg i ugnsfast form. Stek i ugn ca 25-30 minuter.
  6. SåS:
  7. Slå grädden i en gryta. Ös i potatisvatten, fond och lägg i smöret. Låt det koka upp. Tillsätt kryddorna, efter smak och maizenaredning. låt koka ca 2 minuter under omrörning. Avsluta med att lägga i den rivna osten och rör om till posten smält.
  8. Servera med kokt potatis, sås smaksatt med fonden och lätt förvällda broccolibuketter.

Kommentarer

Verkligen en otroligt god köttfärslimpa.

Liknande recept