Enchiladas!

Bästa fredagsmiddagen med lite kalla Coronas till! Med detta recept fyller du en ugnsplåt, middag till ca 6-8 pers alt så räcker det till lunchlådor ett par dagar! Jag föredrar mina enchiladas med köttfärs men det bästa är ju att man kan variera med kyckling, vegetariska alternativ etc.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 st 8-pack tortillabröd
  • 500 g köttfärs (gärna hängmörad nötfärs)
  • 500 g keso
  • 5 dl creme fraiche
  • 300 g champinjoner (burk el färska)
  • 1 liten burk Ica's oliver, gärna gröna med chilifyllning
  • Ev liten burk Ica's Jalapenos, hackade (om du gillar det starkt)
  • 1 burk Ica's Salsasås (mild eller stark efter smak)
  • 2 pkt Ica's riven taco-ost
  • Ev 1 påse Santa Maria fajita/enchilada krydda (finns på tacohyllan)

Gör så här

  1. Stek köttfärsen och även champinjoner om du gillar det, med enchiladakryddan. Blanda keso med halva mängden creme fraiche och salsasås. Hacka oliverna och jalapenos, ha i dom i kesoröran, samt ena ostpåsen.
  2. Fyll tortillabröden med röran, rulla ihop och "fäst" ev med en tandpetare. När "rullarna" ligger på plåten häller du över den resterande creme fraiche och salsasås-blandningen. Avsluta med att strö över den andra ostpåsen.
  3. Grädda i ugnen ca 15 minuter eller tills osten är smält och dom fått fin färg.
  4. Servera med sallad gjord på hackad isbergssallad, rödlök, tomat, avokado, majs och gurka. Dressing, tex: en halv pressad citron, vinäger och örtsalt. Drick förslagsvis kalla Coronas med lime till, supergott!

Kommentarer

Supergott och enkelt att göra!

Liknande recept