Enkel saffranspannkaka

Ibland köper jag färdig risgrynsgröt - typ plastkorv, och sen kanske det inte går åt. Därför tänkte jag att det vore perfekt att ha som bas för en saffranspannkaka. Så här är ett recept på genväg.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ½ g saffran
  • 1 ½ dl grädde
  • 1-2 pkt risgrynsgröt, färdig (1/2-1 kg)
  • 2-3 ägg
  • 2 msk strösocker (jag uteslöt det)
  • ½-1 dl sötmandel, om så önskas
  • Ca 1 dl russin
  • Smör till formen

Gör så här

  1. Rör ut ett paket finstött saffran i grädden. Blanda två paket risgrynsgröt med grädden, ägg, socker, hackad mandel och eventuellt russin.
  2. Häll smeten i en smord ugnsäker form eller ett djupt ugnsäkert fat. Grädda i 225°C i mitten av ugnen tills saffranspannkakan fått vacker färg. I form tar det ca 30 minuter, på ett fat 20-25 minuter.
  3. Jag hade inte fullt 1 kg gröt, tog inget socker, bara lite russin och idag ingen mandel. 2 ägg blev det. Resultat kanon.

Kommentarer

som den inföding (gotlänning) jag är kan jag säga att saffranspannkaka ALDRIG ska innehålla russin!
Några droppar bittermandel olja i är jätte gott...

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…