Fänkålsklyftor i vinägrett

Mycket gott GI-recept. Passar till all slags kött, fisk och fågel. GB 0,3

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2-3 fänkålsstånd
  • Salt
  • 1 msk fransk senap
  • 1/2 dl olivolja
  • 1/2 dl rapsolja
  • Saft av 1 citron
  • Garnering:
  • Citronrasp
  • Svarta vallmofrö

Gör så här

  1. Ansa fänkålen och skär varje stånd i 8 klyftor. Låt sjuda i lättsaltat vatten i ca 10 minuter eller tills de är mjuka. Häll av vattnet. Lägg i senap i en skål och vispa ner oljorna droppvis i senapen tills det blir en krämig dressing. Smaka av med citronsaften. Häll senapsdressingen över den varma fänkålen. Låt allt marinera i kylen i några timmar eller över en natt. Garnera med citronrasp och vallmofrön.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…