Färgglad grönsakslasagne

En sprakande och färgglad grönsakslasagne gör varje människa mätt och glad! Laktosfri och äggfri. Använd glutenfria lasagneplattor för glutenfri lasagne.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Grönsaksfyllning:
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 2 zucchini, ca 600 g
  • 100 g champinjoner
  • 2 dl majskorn
  • 2 burkar krossade tomater, á 400 g
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Spenatbechamel:
  • 450 g fryst spenat
  • 5 dl grädde, te x havre- eller sojagrädde
  • 1 citron, saften
  • Muskotnöt
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 300 g lasagneplattor
  • Servering:
  • Sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Grönsaksfyllning:
  3. Hacka de gula lökarna, vitlöksklyftorna, röd paprika, gul paprika, zucchini och champinjoner fint. Fräs i omgångar, i lite olivolja. Använd en kastrull. Allt ska få fint med färg och mjukna något. Glöm inte att salta och peppra. Blanda ner majskorn och krossade tomater. Låt puttra i några minuter. Smaka av med ytterligare salt och peppar.
  4. Spenatbechamel:
  5. Tina spenaten och krama ur så mycket vätska du kan. Häll ner i en matberedare tillsammans med grädde, citronsaft, riven muskot, salt och peppar. Mixa till en slät sås. Häll ner i en kastrull, koka upp och låt sjuda i 5 minuter.
  6. Lasagnen:
  7. Börja med att sprida ut ett lager grönsaksfyllning i botten av en gratängform. Ringla över spenatbechamel och toppa med lasagneplattor. Fortsätt att varva fyllning, sås och lasagneplattor tills allt är använt. Översta lagret ska bestå av grönsaker och sås. Gratinera lasagnen i 20-30 minuter.
  8. Servera direkt tillsammans med en god sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…