Färsbiffar med dragonsmak

Av ett halvt kilo färs kan du göra en riktig festrätt. Dessa biffar blir härliga tillsammans med dragonsås.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 msk ströbröd
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 1/2 dl vatten
  • 500 g köttfärs
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1/2 tsk smulad dragon
  • 100 g rökt skinka
  • Sås:
  • 1 msk finhackad gul lök
  • 1 1/2 msk vetemjöl
  • 2 1/2 dl buljong
  • 1 dl mellangrädde
  • 1/2 tsk smulad dragon
  • Soja
  • 1 msk konjak

Gör så här

  1. Lägg ströbröd och potatismjöl i en skål. Häll över vatten och låt det stå och svälla ca 10 minuter. Tillsätt färs, ägg, salt, peppar och dragon. Tärna skinkan och rör ner den i färsen. Arbeta allt till en smidig smet. Forma ca 8 biffar.
  2. Stek biffarna gyllene på båda sidorna i lite matfett, ca 3-4 minuter på varje sida. Ta upp biffarna.
  3. Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett till såsen. Strö över mjölet och rör om. Späd med buljong och grädde och låt såsen småputtra några minuter. Smaka av med dragon, soja och konjak.
  4. Lägg ner biffarna i såsen och låt allt bli genomvarmt. Bjud ugnsrostade rotfrukter till eller kokt potatis.

Kommentarer

Det här var riktigt gott! Jag kommer absolut att laga det här igen. Tack så mycket!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…