Färsbiffar med grönsaker och matvete

Smakrikt och härligt tuggigt. Dressingen är pricken över i. Hyvla gärna grönsakerna på mandolin för att få dem riktigt tunna.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 dl matvete
  • 2 gula lökar
  • 600 g blandfärs
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 dl grädde
  • ½ dl ströbröd
  • 1 ägg
  • Salt
  • Peppar
  • 2 morötter
  • Raps- eller olivolja till stekning
  • Några kvistar färsk timjan
  • Rivet skal av ½ citron
  • 2 msk cocktailkapris
  • Salt
  • Peppar
  • Dressing:
  • 1 äggula
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • Salt
  • Peppar
  • 1 dl rapsolja
  • 1 msk créme fraiche
  • Servering:
  • Eventuellt saltgurka

Gör så här

  1. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Ställ åt sidan.
  2. Skala lökarna och riv en av dem. Blanda rivet i färsen med senap, grädde, ströbröd och ägg. Salta och peppra och forma till biffar.
  3. Dressing:
  4. Blanda äggula med senap och pressad vitlök i en skål. Salta och peppra. Blanda ner rapsoljan droppvis under ständig omrörning. Avsluta med créme fraiche och vispa dressingen slät.
  5. Skala morötterna och skiva dem och den andra löken tunt. Fräs morot och lök tillsammans med matvetet i olja tills de börjar bli mjuka. Smaka av med färsk timjan, citronskal, kapris, salt och peppar.
  6. Stek biffarna på medelvärme, ca 3 minuter på varje sida.
  7. Servera biffarna tillsammans med grönsaksblandningen och ringla dressingen över. Några skivor saltgurka passar fint till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…