Färskpotatis med primörer

Sommarkänsla perfekt för grillbuffén. Färskpotatis med säsongens primörer med smak av citrus, dill och honung.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 ½ kg tvättad färskpotatis
  • 1 dl god olivolja
  • ½ citron
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 msk flytande honung
  • 2 buntar grön sparris
  • 1 hg brytbönor
  • 1 hg sugarsnaps, strimlade
  • 1 bunt rädisor, skivade
  • 5 cm purjolök, strimlad
  • 2 dl plockad dill

Gör så här

  1. Skär potatisen i tjocka skivor och koka upp den i rikligt med saltat vatten med mycket dill.
  2. Dra kastrullen från värmen, när potatisen kokat upp och låt den bli klar på eftervärmen.
  3. Ett visst tuggmotstånd bör finnas kvar i potatisen.
  4. Slå bort vatten och dillstjälkar.
  5. Lägg potatisen i en skål och slå över olja.
  6. Riv skalet tunt från en halv citron och pressa i juicen.
  7. Salta, peppra och tillsätt lite flytande honung.
  8. Vänd försiktigt.
  9. Låt sparris och bönor få ett uppkok i lättsaltat vatten.
  10. Slå av kokvattnet och kyl grönsakerna genast i kallt vatten.
  11. Blanda alla grönsakerna med potatisen.
  12. Naturligtvis kan man välja andra grönsaker om man vill.
  13. Lite mustigare sallad får man om man tillsätter 2 msk cidersenap eller riven pepparrot.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept