Färskpotatisflan

Frasiga smördegsflan som är goda att servera till kallrökt lax. Blir ca 18 bitar.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 färdigkavlad kyld smördeg, 275 g
  • Uppvispat ägg
  • 400 g philadelphiaost med gräslök
  • 500 g kokt färskpotatis
  • Salt
  • Peppar
  • 4 msk olivolja
  • Garnering:
  • 80 g blandade örter, ex dill, persilja, basilika, ruccola
  • 4 msk olivolja
  • 4 msk balsamvinäger

Gör så här

  1. Ugn 225º.
  2. Rulla ut smördegen. Dela den på mitten så du får två delar som är 25x21 cm. Skär bort 1 centimeter runt om varje kant, spara remsorna.
  3. Lägg smördegen på bakpapperklädd plåt och pensla kanterna med uppvispat ägg. Lägg dom sparade remsorna runt på kanterna så varje platta blir som en låda. Pensla även remsorna med uppvispat ägg.
  4. Bred ett tjockt lager Philadelphiaost på bottnarna. Skiva potatisen och fördela den ovanpå. Krydda med salt och peppar. Ringla över oljan.
  5. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter. Låt svalna något. Fördela örterna och ringla över olja och balsamvinäger.
  6. Skär i snibbar och servera med kallrökt lax.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept