Färskpotatissallad med rucola

Är inte så förtjust i majonnäs och brukar därför istället göra denna potatissallad. Mycket godare.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1,5 kg kokt kall potatis
  • 20 rucolablad
  • 5 soltorkade tomater i olja
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 3 krm nymalen svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 20 valnötskärnor el motsvarande mängd Solroskärnor
  • 50 g parmesanost

Gör så här

  1. Skär den kokta, kalla potatisen i bitar och lägg i en skål. Blanda med rucolabladen. Skär de soltorkade tomaterna i strimlor och vänd ner dem.
  2. Blanda samman olivolja, balsamvinäger, dijonsenap, svartpeppar och salt i en skål och häll över potatissalladen.
  3. Grovhacka valnötskärnorna eller solroskärnorna och blanda ner.
  4. Skär tunna skivor av parmesanosten med potatisskalare och strö över.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…