Färskrans med bacon

Kransen gräddas i en hålform och går lätt att stjälpa upp.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 3/4 dl havregryn
  • 1 1/2 msk potatismjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 paprika
  • 1-2 msk svensk senap
  • Bacon
  • Tillbehör:
  • Ärter
  • Majs
  • Paprika

Gör så här

  1. Ugn 175º och 250º.
  2. Lägg havregryn och potatismjöl i en skål. Häll över mjölken och låt det stå och svälla ca 10 minuter.
  3. Kärna ur och tärna paprikan fint. Rör ner den tillsammans med färs, ägg, salt och peppar i havregrynsblandningen.
  4. Klä en hålform med baconskivorna. Bred senapen över baconet i botten. Fyll på med färsen och jämna till ytan. Vik över ändarna på baconet.
  5. Ställ formen i vattenbad i ugn. Grädda kransen ca 50 minuter.
  6. Höj värmen i ugnen till 250º och stjälp upp färskransen på eldfast fat. Ställ tillbaka den i ugnen och låt baconet få färg och bli knaprigt.
  7. Fyll hålet i färskransen med tinade och värmda ärter, majs och morötter. Bjud t ex klyftpotatis eller potatismos till.

Kommentarer

Supergott! Hela familjen älskade det. Kommer på middagsbordet igen!! :)
Ett underbart sätt att göra köttfärslimpa. Skyn som bildades i formen blev perfekt som bas i en gräddsås. Serverade med potatis gräddsås och äppelmos. Vi hann äta upp hälften innan jag kom på att ta fotot som bifogas. Klar 5 poängare som kommer att vara framtidens köttfärslimpa.
God rätt som var lätt att tillreda, kryddningen var dock lite mild i mitt tycke så jag kommer att göra lite justeringar vad gäller kryddning vid nästa tillfälle jag lagar till denna rätt.
Jättegod, ser dessutom väldigt festlig ut! Toppen. Får en femma av mig.

Liknande recept