Färsspett med äppelrisotto

Svårighetsgrad: medel

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 äpplen
  • 3 dl långkornigt ris
  • 1 msk olja
  • 1-2 tsk curry
  • 6 dl vatten
  • 1 1/2 tsk salt
  • 400 g köttfärs
  • 1 ägg
  • 2 dl crème fraiche, max 5%
  • 1-2 krm peppar eller 1-2 tsk sambal oelek
  • Tillbehör:
  • sallad

Gör så här

  1. Skölj, kärna ur och skär äpplena i tärningar. Fräs äpplen och ris i hälften av oljan tillsammans med curryn.
  2. Tillsätt vattnet och 1/2 tsk av saltet och låt koka under lock ca 20 minuter.
  3. Blanda färsen med ägg, 1/2 dl av fraichen, resten av saltet och pepparn eller sambal oelek.
  4. Forma färsen runt 4 blötlagda trägrillspett. Pensla med resten av oljan.
  5. Grilla spetten på utegrill eller i ugn, 8-10 minuter. Rör ner resten av fraichen i det färdigkokta riset och smaka av med peppar och eventuellt mer salt.
  6. Servera spetten med risotton och en blandad sallad.
  7. För alla: Ersätt fraichen med mjölkfri crème fraiche sk sour supreme om du inte tål mjölk eller laktos. Ägget kan uteslutas och bytas ut mot 1-2 msk vatten om du inte tål det. Curryn innehåller bockhornsklöver vilket sojaallergiker kan reagera på.
  8. Tips!
  9. Tillsätt gärna 1 höns- eller grönsaksbuljongtärning i vattnet till riset så får risotton en fylligare smak.
  10. Gröna tipset: Servera äppelrisotton till grillade grönsaksbiffar om du inte vill äta kött.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…