Falukorv med rotsaker och senapssås

Snabblagad rätt där både grönsaker och korv kokar i buljong. En klick senapssås sätter pricken över i.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 bit kålrot ( 200 g )
  • 1 kålrabbi ( 250 g )
  • 2-3 morötter
  • ½ purjolök
  • 500 g falukorv i stora tärningar
  • 6 dl vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 2 lagerblad
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 kruka färsk mejram
  • Senapssåsen:
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 2 msk skånsk senap
  • 1 stk fransk senap
  • ½ krm salt

Gör så här

  1. Skala och ansa grönsakerna och skär dem i ½ cm stora strimlor.
  2. Skär korven i stora bitar.
  3. Koka upp vatten och smula ner buljongtärningarna.
  4. Tillsätt lagerblad och peppar.
  5. Lägg ner grönsakerna och låt koka 6-8 minutyer.
  6. Lägg ner purjolöken och korven, låt koka ytterligare 2-3 minuter.
  7. Strö på mejram.
  8. Blanda ingredienserna till såsen och servera till korvgrytan samt en sallaad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr