Falukorvsgryta Martin

Gryta med strimlad falukorv och turkisk eller grekisk yoghurt. Kryddas upp med cayenne.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 dl Lindahls turkisk/grekisk yoghurt
  • 500 g falukorv i strimlor
  • 1 lök, fintärnad
  • 1 msk olja
  • 3 dl vatten
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 msk fransk senap
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk maizena
  • Salt efter smak
  • Cayenne efter smak

Gör så här

  1. Fräs löken i olja. Tillsätt med korta intervaller först falukorven och sedan tomatpuré. Fyll på med vatten och senap. Låt koka upp och sjuda i 3 minuter. Vispa ihop maizena med lite vatten och rör blandningen ui grytan. Tillsätt honung och yoghurt.
  2. Värm till ca 90 grader, men låt inte koka mer.
  3. Smaka av med salt och cayenne.
  4. Serveras med ris eller nykokt pasta och en fräsch sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…