Falukorvsgryta med bulgursallad

Bra vardagsrätt

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g falukorv
  • 4 salladslökar
  • 10 pärltomater, små (150 g)
  • 1 gul lök, liten
  • 1 msk smör
  • 1 msk senap, söt grovkornig
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • 3 timjan, kvistar
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar, nymald
  • Tillbehör
  • 3 dl bulgur
  • 5 dl grönsaksbuljong, (tärning + vatten)
  • 5 tomater, torkade, hackade
  • 2 salladslökar, skivade

Gör så här

  1. Skär korv, salladslök och tomater i bitar och i halvor. Skala och hacka löken. Fräs korv och lök i smör 2–3 min. Tillsätt tomathalvor, senap, buljongtärning och vatten och låt koka ihop 2–3 min. Smaka av med timjan, salt och peppar.
  2. Tillaga bulgurn i grönsaksbuljong enligt anvisningarna på förpackningen. Rör ner tomater och salladslök. Servera till korven.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…