Falukorvspaj

Det är gott med Falukorv ...det är gott med paj också. Buffé mat...

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g margarin, kallt, skuret i kuber
  • 1-2 msk vatten
  • Fyllning:
  • 300 g falukorv, skuren i stavar
  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl riven ost
  • 2 msk klippt gräslök
  • ½ tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 3 tomater, i skivor

Gör så här

  1. Ugn 200 grader.
  2. Arbeta snabbt ihop mjöl, margarin och vatten till en pajdeg i matberedare eller för hand. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter.
  3. Ställ formen kallt minst 30 minuter. Förgrädda sedan pajskalet ca 10 minuter.
  4. Stek korven snabbt i lite matfett. Vispa äggen med mjölken, blanda ner osten och gräslöken och krydda.
  5. Lägg korven i det förgräddade pajskalet och häll på hälften av äggsmeten. Täck med tomatskivor och resten av smeten.
  6. Grädda 25-30 minuter tills pajen fått fin färg.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept