Farfars skägg med vinbärsgelé

Läckra marängtoppade rutor i långpanna smaksatta med rödvinbärsgelé.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 250 g socker
  • 4 äggulor
  • 2 tsk bakpulver
  • 300 g vetemjöl
  • 1½ dl mjölk
  • Topping:
  • 4 äggvitor
  • 200 g socker
  • 2 dl rödvinbärsgelé

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör smör och socker krämigt. Dela äggen i gulor och vitor.
  3. Rör ner äggulorna, en i taget, i smörblandningen.
  4. Blanda bakpulver och vetemjöl och sikta i. Rör i mjölken.
  5. Häll smeten i en långpanna, ca 25x30 cm klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan på nedersta falsen i ca 25 minuter.
  6. Undertiden vispar du äggvitorna tillsammans med hälften av sockret till ett hårt skum. Vänd sedan ner resten av sockret.
  7. Bred gelé på den förgräddade kakan. Fördela marängsmeten ovanpå och grädda kakan ytterligare 30 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…