Fasan med calvadossås

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 stor eller 2 små fasaner
  • 1 äpple
  • 2 schalottenlökar
  • 1 dl brunsås
  • 2 dl grädde
  • 2 cl Calvados (äppelbrännvin)
  • salt
  • peppar
  • 1 krm timjan
  • 1/2 lagerblad

Gör så här

  1. Stek fasanen gyllene i ugn, ca 20-25 minuter på medelgod värme. Låt den sedan vila 7-8 minuter. Skala och skiva morötterna och skala och klyfta sellerin. Koka rotsakerna var för sig i lite vatten. Tranchera fågeln och varmhåll på serveringsfat. Bryt upp skrovet och koka med brunsås, äpple, schalottenlök, timjan och lagerblad. Vispa ur stekpannan efter fasanen med lite vatten och tillsätt såsen. Koka 8-10 minuter. Tillsätt grädden och koka till lagom konsistens. Sila och smaka av med Calvados. Servera fasanen med såsen och rotsakerna.

Kommentarer

Brunsås ???, URRRK

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…