Festfin fläskfilé

Fläskfilé är tacksam bjudmat. Här får köttet extrafin smak av både bacon och en ljuvlig sås med bla spenat och pesto. En mycket lättgjord festrätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500-­600 g fläskfilé
  • 12 tunna skivor bacon
  • Salt
  • Peppar
  • Sås:
  • 125 g förvälld bladspenat
  • 8-­10 marinerade vitlöksklyftor
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl vatten
  • 2 ½ dl grädde
  • 1 hönsbuljongtärning
  • ½ dl hackad gräslök
  • 1 ½ msk pesto
  • 2 tomater

Gör så här

  1. Börja med såsen. Grovhacka spenaten. Strimla vitlöksklyftorna. Hacka tomaterna. Klipp gräslöken.
  2. Vispa samman mjölet med vatten i en kastrull. Tillsätt grädde och buljongtärning. Låt såsen koka upp under omrörning. Rör ner spenat, gräslök,vitlök och pesto. Koka upp på nytt och smaka av med salt och peppar.
  3. Skär fläskfilén i ca 12 bitar. Vira bacon runtom och fäst med tandpetare. Salta och peppra lätt.
  4. Stek köttet gyllene på båda sidorna ca 4­5 minuter på varje sida i lite matfett. Ta bort tandpetarna och lägg köttet i såsen. Låt allt puttra några minuter.
  5. Strö över de hackade tomaterna och garnera eventuellt med kryddgrönt när rätten ska serveras. Sparris eller sockerärter och dilldoftande färskpotatis smakar ljuvligt till.

Kommentarer

Supergott!....en riktigt höjdare
Jag tror att hon menar 4-5 minuter.
Man kan verkligen inte steka fläskfilebitar i 45 min på vardera sida. hihi låter fullkomligt galet =) men annars låter rätten väldigt god
Det står: Stek köttet gyllene på båda sidorna ca 4­5 minuter på varje sida i lite matfett. Dessa filébitar borde inte gå att äta!?!
Supergott.

Liknande recept

@koppargrytan

Buljongkokta revben

Dessa buljongkokta och grillade revben kommer bli succé på sommarens grillpartyn! Koka sakta dina spjäll till köttet släpper lätt och pensla sedan det avrunna…