Festgratäng med kassler

Frästa grönsaker och ett mumsigt täcke med smakrik lagrad ost gör rätten till något alldeles extra! Med kokt ris i botten fixar du allt-i-ett gratängen på ett kick.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 dl okokt ris
  • 1 röd paprika
  • 1 fänkål
  • 2 morötter
  • 150 g färska champinjoner
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • Färsk timjan
  • Ca 300 g kassler
  • 1 knippe persilja
  • Sås:
  • 1 dl majonnäs
  • 2 ägg, delas i gulor och vitor
  • 1 msk vinäger
  • Salt
  • Peppar
  • 2 dl riven smakrik ost (typ västerbottensost)

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär grönsakerna och champinjoner i mindre bitar. Fräs dem lätt mjuka i smör, krydda väl med salt, peppar och färsk timjan.
  3. Skär kasslern i tärningar.
  4. Bottna en smord form med riset och lägg över hackad persilja, grönsaker, svamp och kassler.
  5. Tips:
  6. Går utmärkt att ersätta dessa grönsaker med
  7. egna favoritgrönsaker.
  8. Blanda majonnäs, gulor och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
  9. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i såsen.
  10. Häll över i formen och strö på riven ost.
  11. Gratinera i 225 grader, 12-15 minuter.
  12. Strö över hackad persilja.
  13. Servera med en sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr