Festlig björnbärstårta

Festa loss på björnbär! Denna ljuvliga tårta med saftig botten och en krämig kardemummaglasyr gör sig fint mot de söta bären.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 175 g smör
  • 3 ägg
  • 2½ dl socker
  • 3 1/4 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 50 g björnbär
  • Kardemummaglasyr:
  • 200 g färskost, t.ex. Philadelphia, rumsvarm
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 250 g florsocker
  • 2 tsk mortlade kardemummakärnor
  • Garnering:
  • 200-250 g björnbär
  • 50 g pistagenötter, hackade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smöra och bröa en form ca 20 cm i diameter.
  3. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och luftigt. Rör i det avsvalnade smöret. Blanda vetemjöl och bakpulver. Sikta och vänd ner mjölblandningen i äggsmeten. Vänd försiktigt ner björnbären i smeten.
  4. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 40-45 minuter. Känn efter med en sticka om kakan är klar. Låt kakan kallna i formen i ca 10 minuter. Vänd upp den och låt den kallna på galler.
  5. Kardemummaglasyr:
  6. Vispa ihop färskost, smör och florsocker till en jämn glasyr. Rör ner den mortlade kardemumman.
  7. Dela kakan i 2 bottnar. Bred hälften av glasyren på den ena bottnen och lägg den andra över. Bred resten av glasyren över kakan och garnera tårtan med björnbär och hackade pistagenötter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…