Festlig dip med gorgonzola och päronsnaps

Att ge bort en burk med denna dip och en knippa grissini ombundet av ett fint sidenband är en uppskattad värdinnepresent.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1-2 dl vispgrädde
  • 4 msk finhackad gul lök
  • 4 msk finhackad gräslök
  • 200 g gorgonzola
  • 3 msk päronsnaps
  • 1 ½ krm paprikapulver
  • 3 msk grönpeppar i lag

Gör så här

  1. Skär gorgonzolan i små bitar och lägg dem i en stor skål. Häll i vispgrädden och blanda med en stavmixer till en krämig massa.
  2. Finhacka sen gräslöken tills du har ca 3 msk. Hacka därefter den gula löken mycket fint tills du har 3 msk även av den.
  3. Rör ner löken i blandningen och tillsätt päronsnapsen och grönpepparen. Tillsätt paprikapulvret och blanda allt ordentligt.
  4. Häll dippen i en fin glasburk om du ska ge bort den, eller i en serveringsskål om du ska äta den.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…