Fetagratinerad grönsakslasagne

God vegetarisk lasagne med mycket grönt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 250 g champinjoner
  • 2 paprikor
  • 1½ riven morot
  • 2 msk olivolja
  • 1½ burkar krossade tomater, á 400 g
  • 1 krm socker
  • Paprikakrydda
  • Cayennepeppar
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Örter
  • 12 lasagneplattor
  • 150 g fetaost
  • Béchamelsås:
  • 2 msk smör
  • 0.75 dl vetemjöl
  • 8 dl mjölk
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Servering:
  • Sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Hacka lök och vitlök. Skär svamp och paprika i bitar. Hetta upp olja i en stor stekpanna och fräs grönsakerna ca 5 minuter. Häll på krossade tomater och socker. Låt koka ca 10 minuter. Smaksätt med kryddor och örter.
  3. Smält smöret till béchamelsåsen och vispa i mjöl. Tillsätt mjölk, lite i taget. Låt puttra 5-10 minuter. Krydda med salt och peppar.
  4. Varva sås, grönsaksröra och plattor i en ugnssäker form.
  5. Börja med sås, sedan grönsaker följt av plattor och så sås igen. Sedan ett lager grönsaker följt av plattor, sås o s v.
  6. Avsluta med ett lager sås och toppa med fetaosten smulad i bitar.
  7. Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter beroende på vilka pastaplattor du använder, kolla på förpackningen.
  8. Låt gärna svalna lite före serveringen. Servera med en fräsch sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept