Fetaoströra a la Sara

Jag ska berätta en hemlighet för er, det var tänkt (enligt receptet från stora vegetariska kokboken) att det här skulle bli någon sorts plättar, men de var smått omöjliga att steka, så det blev någon sorts röra istället. men riktigt gott blev det i alla fall. Vi har modifierat receptet en del, men det hör väl till när man lagar mat...

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 st stora morötter
  • 1 stor zucchini
  • 1 liten gul lök
  • 60 g fetaost
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 ägg, uppvispat
  • vegetabilisk olja till stekning
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Riv morötter, zucchini och lök grovt. Smula i osten. (Alternativt riv allt i matberedare)
  2. Blanda mjöl, persilja, salt och peppar i en stor skål.
  3. Häll i osten och grönsakerna i mjöl-och persiljeröran. Vispa upp ägget separat och häll i det i röran. Blanda väl.
  4. Hetta upp en stor stekpanna och stekolja.
  5. Stek röran (med fördel lite i taget). Rör om under stekningen, så att allt blir stekt. (samma teknik som att steka äggröra, själv föredrar jag smörkniv).
  6. Servera med pasta, sallad och en "youghurt-och-vad-som-finns-i-kryddskåpet"-sås.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept