Fettuccini med gorgonzola

Ett italienskt recept som dessutom innehåller riven parmesan, vispgrädde och hackad basilika.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 375 g fettuccini
  • Salt
  • Peppar
  • 25 g smör
  • 5 msk mjölk
  • 125 g gorgonzola, skuren i tärningar
  • 1 ¼ dl vispgrädde
  • 25 g riven parmesan
  • 1-2 msk hackad basilika

Gör så här

  1. Lägg pastan i kokande saltat vatten och koka al dente, låt den sedan rinna av väl.
  2. Under tiden lägger man smör, mjölk och gorgonzola i en kastrull. Ställ på normalvarm platta och mosa osten tills det blir en krämig sås. Tillsätt grädden och salt och peppar efter smak. värm upp tills såsen börjar sjuda.
  3. Rör ner pastan, parmesan och ev basilika. Servera omedelbart med extra parmesanost för den som vill ha.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…