Fiadone- Cheesecake

Denna cheesecaken härstammar från Korsika, lite annorlunda än de cheesecakes som vi är vana vid men otroligt god, prova! Glutenfri.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg ricotta
  • 1½ dl socker
  • 2 tsk äkta vaniljpulver
  • 3 msk maizena majsstärkelse
  • 2 msk citruslikör, t ex Cointreau eller Grand Marnier
  • 2 citroner
  • 1 lime
  • 1 apelsin
  • 8 ägg
  • Garnering:
  • Körsbärssylt
  • Fikon, färska

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda ricotta, socker, vaniljpulver, maizena och likör till en jämn och slät smet. Finriv skalet från citron, apelsin och lime (tvätta dem noga först) och pressa ur saften. Blanda ner skal och saft samt äggen i ostsmeten.
  3. Häll smeten i en springform ca 22 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen i 30-35 minuter. Låt den kallna helt.
  4. Toppa kakan med körsbärssylt och klyftade fikon vid servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…