Fikon- och aprikoskompott med yoghurt

En god och nyttig efterrätt som du gör på en kick!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 20 torkade aprikoser
  • 10 torkade fikon
  • 3 dl vatten
  • 1 dl råsocker
  • 1 msk tunt strimlad apelsinskal
  • ev pressad apelsin
  • ca 6-8 dl grekisk eller turkisk yoghurt

Gör så här

  1. Grovhacka aprikoser och fikon. Koka upp aprikoser, fikon, vatten och råsocker. Låt koka ganska kraftigt 10-15 minuter. Rör om då och då. Vätskan ska koka in i frukten.
  2. Tillsätt apelsinskalen och eventuellt lite pressad apelsin.
  3. Låt kallna.
  4. Skeda upp yoghurt i portionsskålar och fördela fikon- och aprikoskompott på yoghurten.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…