Filé med kryddkrasse

En snabblagad och god rätt med fläskfilé. Vermouth passar utmärkt till fläskkött och kryddkrassen blir vacker och smakar lite pepprigt. Servera med klyftpotatis eller kokt och någon grönsak.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 1 msk smör
  • ½ köttbuljongtärning
  • ½ dl vatten
  • 1 dl vermouth
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 ask kryddkrasse

Gör så här

  1. Putsa fläskfilén fri från senor. Skär den i cmtjocka skivor. Salta och peppra köttet på båda sidorna.
  2. Bryn köttet på bägge sidorna i smör i het stekpanna. Smula över köttbuljongtärningen, häll på vatten, vermouth och låt koka någon minut. Häll i grädden och koka sakta ca 4-5 minuter.
  3. Klipp över krassen och servera genast.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr