Filéspett med katrinplommon och pepparrotskryddat äppelmos

Fläskkött passar extra bra att grilla. Bacon och katrinplommon ger mustighet åt spetten.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g putsad fläskfilé
  • 1 påse smokey honey-marinad, Santa Maria
  • 800 g färskpotatis
  • 2 dl lättsockrat äppelmos
  • 2 msk finriven pepparrot
  • 1 paket bacon, 140 g
  • 16 kärnfria katrinplommon
  • 1 påse blandad sallad, 150 g
  • Tillbehör:
  • Riven pepparrot

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 º. Skär köttet i 2 cm tjocka skivor och lägg det i hälften av marinaden.
  2. Skrubba potatisen. Dela den ev. och blanda med resten av marinaden i en ugnssäker form. Stek mitt i ugnen cirka 20 minuter.
  3. Blanda äppelmos och riven pepparrot.
  4. Halvera baconskivorna och linda dem runt katrinplommonen. Varva 2 bitar kött och 2 baconrullar på 8 små grillspett av trä. Grilla på grill eller i grillpanna cirka 2 minuter på varje sida.
  5. Blanda potatisen med salladen. Servera med de nygrillade spetten, pepparrotsmoset och gärna extra pepparrot.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept