Filets mignons med vermouthsås och oliver

Snabbt, festligt och gott

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 - 700 g fläsk- eller kalvfilé
  • 1 tsk salt
  • 2 kryddmått svartpeppar
  • ca 1 msk smör till stekning
  • ½ dl torr vermouth
  • 3 - 4 dl creme fraiche
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 ask kryddkrasse
  • 1 - 1 ½ dl skivade oliver
  • Tillbehör:
  • Kokt pressad potatis, eller pasta eller ris.

Gör så här

  1. 1. Sätt på potaisen, riset elller pastan. Putsa under tiden filéerna fria fån fett och hinnor. Skär dem i 2-3 cm tjocka skivor.
  2. 2. Hettta upp en ttaktörpanna eller liknande. Salta och peppra filéerna. Stek dem sedan hastigt i smöret 1-2 minuter på varje sida.
  3. 3. Lägg upp och fördela filéerna på heta tallrikar. Koka ur pannan med vinet och tillsätt creme fraiche. Amula ner buljongtärningen och ge det hela ett hastigt uppkok.
  4. 4. Smaka av såsen med en aning salt om så behövs samt klipp i kryddkrasseen. Slå såsen runt filéerna och strö oliverna över. Servera omedelbart med valfritt tillbehör.

Kommentarer

Det här är Jättegott !!!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…