Filodegspajer med limesmak

Filodeg och keso gör det här till en god och ganska smal dessert.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 250 g kyld filodeg ( 1 förp)
  • 50 g smör
  • 12 mazarinformar i aluminium
  • Fyllning:
  • 250 g keso
  • 1 ägg
  • 3 msk vetemjöl
  • Rivet skal av 1 lime
  • 50 g sukat
  • 2 msk råströsocker
  • 1 msk citronlikör eller koncentrerad citronsaft
  • 1 tsk rosépeppar
  • Garnering:
  • Florsocker
  • Rivet skal av lime
  • Rosépeppar
  • Servering:
  • Vispad grädde, vaniljglass eller vaniljvisp

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Rulla ut filodegen och dela varje ark i kvadrater som är 10x10 cm. Lägg ut aluminiumformarna på en plåt och pensla dem med smör. Lägg 3-4 lager filodeg lite omlott i formarna och pensla mellan varje filodegsblad.
  3. Blanda keso, ägg, mjöl, limeskal, sukat, råströsocker, citronlikör alternativt citronsaft och smulad rosépeppar i en bunke. Fördela fyllningen i formarna.
  4. Grädda pajerna mitt i ugnen 10-12 minuter. Låt svalna och sikta över florsocker och garnera med limeskal och några smulor av rosépeppar. Servera med vispad grädde, vaniljglass eller vaniljvisp.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…