Filodegsrullar med quornfärs

En nyttigare variant på piroger/vårrullar.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 frp quornfärs
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 msk spiskummin
  • 2 ägg
  • 1 dl bladpersilja, strimlad
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 msk mynta, strimlad
  • 16 filodegsark
  • Rapsolja, till stekning och pensling
  • Salt

Gör så här

  1. Fräs gul lök och vitlök i lite rapsolja. Tillsätt Quornfärs och spiskummin, stek i ett par minuter.
  2. Rör ned ägg och bladpersilja, smaka av med salt.
  3. Lägg filodegsarken två och två. Fördela färsblandningen på filodegsarken, vik in kanterna och rulla ihop. Pensla med rapsolja.
  4. Grädda filodegsrullarna i 200°C ugn tills de får fin färg.
  5. Blanda under tiden matyoghurt och mynta, smaka av med salt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept